Rijeka CityCard

Plaćajte usluge i račune BEZ NAKNADE putem debitnih i kreditnih kartica!
Posjetite nas na www.rijekacitycard.hr i otkrijte sve mogućnosti koje pruža Rijeka CityCard portal

www.rijekacitycard.hr

Rijeka CityCard (RCC) je portal koji korisnicima omogućuje plaćanje usluga koje koriste u svakodnevnom životu. Omogućuje korisnicima da gradske usluge (i pretplate na iste) budu dostupne na jednom mjestu, bez gužvi, odmah i online.

U duhu digitalne revolucije u kojoj živimo, cilj je da Rijeka CityCard u budućnosti bude u potpunosti digitalizirana te da korisnici mogu koristiti sve usluge bez dodatnih kartica.

Korištenje

Na RCC portal se može besplatno prijaviti svatko tko želi koristiti usluge. Ovaj portal nudi pristup svim posjetiteljima grada Rijeke, dolaze li iz Hrvatske ili izvan njenih granica. Za registraciju su potrebni samo ime, prezime te email adresa. Korisnik u trenutku registracije odabire korisničko ime i lozinku ili se prijavljuje sa računom neke od ponuđenih društvenih mreža odnosno Google računom.

Rijeka CityCard (RCC) je vrlo jednostavan portal za korištenje, te se sve može napraviti u samo par koraka. Informacije o korisniku se nakon prvog korištenja spremaju na njihovom korisničkom računu. Spremanje podataka je na visokoj razini sigurnosti i zaštite. Kupnja na web shopu omogućena je putem kreditnih i debitnih kartica MasterCard, Visa, Diners i Maestro. Na RCC portalu postoji mogućnost ponavljajućeg plaćanja za odabrane usluge korisnika.

Usluge

RCC Portal

RCC logo (red)

RCC trenutno uključuje korištenje i plaćanje javnog prijevoza, parkiranja na gradskim parkiralištima, troškova stanovanja, komunalnih troškova, članstva gradske knjižnice, članarine sportskih klubova, iznajmljivanje bicikala, posjete muzejima te Trsatskom kaštelu ili doniranje sredstava za napuštene životinje.

RCC Infocentar

RCC Infocentar logo

Posjetitelji i korisnici RCC portala mogu koristiti RCC Infocentar te saznati sve potrebne informacije o prometu, radovima, vremenu te stanju na parkiralištima u gradu Rijeci. Svi najavljeni radovi komunalnih društava se na Infocentru prikazuju u realnom vremenu, a korisnici se mogu prijaviti na e-mail obavijesti te dan ranije dobiti obavijest o isključenjima i radovima, promjenama autobusnih linija i stanica ovisno o izboru korisnika. Također, korisnici mogu uključiti i pristizanje obavijesti od Društva za zaštitu životinja Rijeka te na taj način pratiti njihove aktivnosti i obavijesti.

RCC eRedomati

RCC eRedomati logo

Korištenjem RCC portala građani imaju mogućnost korištenja svih navedenih usluga online, a ukoliko se ipak odluče ići na prodajno mjesto Autotroleja, omogućeno im je korištenje digitalnog e-redomata na portalu. Tu korisnik može online u kratkom vremenu provjeriti broj ljudi na prodajnom mjestu te prosječno vrijeme čekanja za uslugu. Ako korisnik vidi da je vrijeme čekanja dugo, može zatražiti broj te doći u poslovnicu bez čekanja reda.

RCC Događanja

RCC Događanja logo

Kalendar događanja svim posjetiteljima portala omogućuje pregled aktualnih događanja u Rijeci i okolici.

Rijeka CityCard PORTAL

Plaćajte usluge i račune bez naknade!

Posjetitelji i korisnici RCC portala mogu koristiti RCC Infocentar te saznati sve potrebne informacije o prometu, radovima, vremenu te stanju na parkiralištima u gradu Rijeci.

Svi odgovori

Česta pitanja

Odgovori na najčešće postavljana pitanja
Poslovni sustavi: Objedinjena naplata troškova stanovanjaTroškovi stanovanja

Broj članova  kućanstva iskazan na računu, a koji služi za obračun odvoza komunalnog otpada ne odgovara postojećem broju članova kućanstva


Odluka o načinu prijave članova kućanstva i prijave prestanka statusa korisnika

Poslovni sustavi: Objedinjena naplata troškova stanovanjaTroškovi stanovanja

Račun troškova stanovanja glasi na drugo ime ili postoji pogreška u imenu i prezimenu


Presliku dokumenta kojim se dokazuje vlasništvo stana (vlasnički list, kupoprodajni ili darovni ugovor i dr. dokument o vlasništvu) dostaviti Odsjeku za upravljanje objektima stambene namjene pri Odjelu gradske uprave za gospodarenje imovinom, Titov trg 3 ili predati osobno u šalter sali na istoj adresi radnim danom od 8:30 do 15:30 sati.

Poslovni sustavi: Objedinjena naplata troškova stanovanjaTroškovi stanovanja

Na koji način se može ostvariti subvencija troškova stanovanja odnosno komunalnih usluga?


Za ostvarivanje prava na subvenciju troškova stanovanja odnosno komunalnih usluga obratiti se Odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke u šalter sali na adresi Titov trg 3, radnim danom od 8:30 do 15:30 sati. Više informacija potražite na Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenja kvalitete života.